vrijdag 16 oktober 2015

Boswandeling Kwarktaart


Ingrediënten 
Een fles boswandeling 
1 pak bastogne koeken 
50 gram boter 
2 bananen 
Vanille suiker
1 vanille stokje
6 gelatine blaadjes
500 gram magere kwark
¼ liter slagroom

Materialen
Springvorm 20 – 24 cm doorsnede
Spatel
Mixer

Stap 1:
Laat de gelatine blaadjes weken in koud water.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verkruimel een pak bastogne koeken (handig in een keukenmachine) 

Stap 2
Smelt 50 gram boter in een pannetje. 
Roer de kruimels door de gesmolten boter en strooi dit mengsel in de springvorm. 
Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Minstens 10 minuten in de koelkast zetten.
Snijd de bananen in hele dunne plakjes en bedek hiermee de bodem van de taart.

Stap 3
Klop de slagroom net niet helemaal stijf.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in 5 eetlepels heet water. 
Roer een klein limonadeglas boswandeling(hoeveelheid naar smaak) door de kwark. Wil je meer Boswandeling gebruiken voeg dan ook 1 of 2 blaadjes gelatine extra toe en 1 eetlepel water. 

Stap 4
Doe de slagroom samen met het kwark/Boswandelingmengsel en de gelatine bij elkaar terwijl je dit met de mixer rustig doormixt. 
Doe vervolgens het merg van een vanille stokje bij het kwarkmengsel. 
Breng de kwark vervolgens op smaak met wat gewone of vanillesuiker als je hem niet zoet genoeg vind. 

Giet het kwarkmengsel op de bananen en verdeel het met een spatel gelijkmatig in de springvorm. Tik daarna de vorm nog een paar keer op het aanrecht zodat de kwark goed tussen de plakjes banaan gaat zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten