vrijdag 16 oktober 2015

Boswandeling Tiramisu


Met dit recept maak je acht volwaardige porties Boswandeling tiramisu. Je kunt de tiramisu op verschillende manieren presenteren. Kies je voor individuele porties neem dan lage whisky glazen met een normale doorsnede. Wil je presenteren in een schaal neem dan een rechthoekige glazen schaal van ongeveer 15 x 25 cm (niet groter anders heb je niet voldoende inhoud om de laagjes te bouwen! 

Wat hebben we nodig:
200 gram lange vingers
250 ml boswandeling
500 gram mascarpone
150 ml sterke koffie 
2 theelepels klopfix
100 gram witte chocolade
Bakje frambozen
Cacao poeder

Stap 1:
Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain Marie smelten in een bakje en voeg hier 50ml boswandeling aan toe. 
Als de chocolade geheel gesmolten is laat je dit mengsel afkoelen in de koelkast.

Stap 2:
Voeg 250gr mascarpone samen met 50ml boswandeling en meng dit goed tot het een “zalvig” geheel is. 
Je kunt eventueel naar eigen inzicht spelen met de hoeveelheid Boswandeling. Wordt het mengsel te slap voeg dan een beetje klopfix toe, hierdoor zal het wat meer opstijven. 

Schep het mengsel in een spuitzak zodra de gewenste smaak/dikte bereikt is en leg de spuitzak in de koelkast tot je hem nodig hebt. 

Stap 3:
Meng de overige 250 gram mascarpone met de afgekoelde 'boswandeling chocolade ganache' en klop dit luchtig met de mixer.
Zodra dit klaar is, gaat ook dit in een spuitzak. 

Stap 4:
Schenk 150 ml koffie in een laag bakje

Schenk 150 ml boswandeling in een steelpan en verwarm dit licht.(let op; niet laten koken!) Was de frambozen en snijdt ze naar wens in stukjes 

Stap 5:
Zet de schaal of glazen klaar we gaan beginnen met “bouwen”van de tiramisu!
Dompel nu de lange vingers met de suikervrije kant eerst in de Boswandeling, daarna direct in de koffie en vervolgens kun je ze wegleggen in de schaal tot de bodem bedekt is.(wanneer je de glazen gebruikt dan zul je de lange vingers even op maat moeten breken)

Stap 6:
Spuit nu al zigzaggend de mascapone ganache uit stap drie over de lange vingers tot deze volledig bedekt is, hierna verdeel je de fijgesneden frambozen over het geheel en vervolgens herhaal hierna Stap 5 wederom totdat de hele massa bedekt is met lange vingers gedrenkt in Boswandeling en koffie. 

Stap 7:
Spuit nu de Boswandeling mascarpone uit stap 2 over de 2de laag lange vingers op precies dezelfde wijze als in stap 6. Dit is je laatst laag. 

De afwerking
Bestrooi met een fijn zeefje de bovenkant met cacaopoeder naar eigen smaak.

Decoratie tip: 
- Bewaar een paar Frambozen om bovenop te leggen net voor het opdienen. Dat fleurt de boel lekker op!
- De lange vingers die je over hebt kun je bij gebruik van de glaasjes breken en rechtop in de bovenste laag zetten als decoratie of op de schaal leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten